Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

#2 Restaurant review: 24 uur in Utrecht |
Deel 2

"Eten, drinken en slapen in Utrecht"

12 april 2019

Het was ondertussen alweer 17:00u op dinsdag 9 april 2019. We zaten nog heerlijk rustig te genieten van de laatste zonnestralen op het terras bij Winkel van Sinkel. Tijd om nog even langs het hotel te lopen, de aankopen van Lush te droppen en even op te frissen om zometeen te gaan uiteten en later in de avond naar het concert van Lukas Graham te gaan. (Ken je Lukas Graham niet? Dan is deze artiest een tip van Tamara, een van zijn grootste fans haha)

Om 17:30u hadden we gereserveerd bij PK Bar & Kitchen, op loopafstand gelegen precies tussen het Exploris Hotel en Tivoli Vredenburg. Beter kan niet! Een beetje vroeg qua tijdstip maar om 19:00u gaan de deuren open van de zaal en ik wil mezelf vooral de tijd gunnen om rustig te eten en het ook nog even te kunnen laten zakken voor de avond begint. PK Bar & Kitchen is gelegen aan een gracht (hoe kan het ook anders in Utrecht) en is een moderne zaak. Beetje industrieel met groene planten, een sfeer waar ik echt enthousiast van word! 


Ik wilde niet uitgebreid tafelen omdat ik dat een te groot risico vond dat ik dan ziek zou zijn of worden tijdens het concert. Ik koos daarom enkel een voorgerecht, De Visparade, en manlief een hoofdgerecht met een flink stuk steak. Een verstandige beslissing, niet alleen erg eiwitrijk en goed op smaak maar tevens ook groot genoeg. Ik kreeg het niet helemaal op maar daar heb ik steeds meer vrede mee. Indien er rare blikken komen vanuit de bediening, wat hier zeker níet het geval was, leg ik het tegenwoordig gewoon uit. Niks om me voor te schamen!


Eenmaal bij Tivoli Vredenburg heb ik mijn 2 drankjes verspreid over de avond, eentje voor aanvang en de tweede na afloop. Ik kan sinds de operatie gewoon niet zo goed bewegen en drinken (of eten) tegelijkertijd. En een concert zonder dansen en meezingen, dat kan natuurlijk niet. Het avondtussendoortje is er helaas wel bij ingeschoten, het is niet anders. Ik zat nog onwijs vol van de visparade en wilde vooral lekker naar bed. Terug in het Exploris Hotel kropen we snel het grote, zachte, bed in. Een zacht matras, ik vind het heerlijk maar je moet ervan houden. Zoals ik in deel 1 al aangaf, het hotel zit midden in het centrum. Onze kamer zat aan de voorzijde gelegen en je hoort hierdoor wel de hele nacht mensen voorbij komen en af en toe wat roepen. Ik vind dit persoonlijk niet onwijs storend voor 1 nachtje maar wel een puntje van kritiek om wellicht rekening mee te houden.

Na een relatief korte nacht ging de wekker alweer voor het ontbijt. Het ontbijt wordt namelijk geserveerd tot 10:00u maar niet in het Exploris Hotel zelf. Het hotel bestaat namelijk echt enkel uit kamers, verder geen ruimte voor een lobby en/of restaurant. Maar we hadden wel inclusief ontbijt geboekt? We kregen hiervoor ontbijt vouchers om gebruik te maken van het ontbijtbuffet in het Stay Okay, gelegen aan de overzijde van de straat. Gelukkig scheen wederom de zon en staken we dus hongerig de straat over.
Dat ik nog eens een hostel binnen zou stappen, no offense maar ik ben gewoon geen type voor een hostel vol met studenten en backpackers. Ik mag dan wel 25 jaar zijn maar ik val hier lichtelijk buiten de boot. Ik vroeg mij dan ook hardop af hoe andere gasten, wellicht van de leeftijd van mijn ouders, zich zouden voelen in deze ambiance.
Anyways, het ontbijtbuffet daar en tegen is dikke prima. Basic maar alles wat je in de ochtend nodig hebt. Voor mij werd het een halve snee volkoren brood met kipfilet en de andere helft met pindakaas. Het eitje en de appel nam ik lekker mee als tussendoortje, zo was ik toch meteen voorbereid op de rest van de ochtend.


Na het ontbijt en uitchecken namen we de bus om net buiten het centrum de winkel &meer te bezoeken. Ik volg deze borden- en interieurwinkel al een tijdje op instagram en ik moest er een keertje naar toe. Wat een leuke winkel en spontane dames. Ik ging natuurlijk ook hier niet met lege handen naar huis maar had een prachtig geel ontbijtbordje, een mok met een panter én een sticker om een eigen bordje te bestickeren en later af te bakken gescoord.

Het einde van onze 24 uur in Utrecht begon in zicht te komen maar niet zonder nog even goed te lunchen. De avond ervoor kwamen we langs Stadsbrouwerij Oudaen gelopen en dit zag er zo tof uit dat we vandaag hadden besloten om hier naartoe te gaan. Alleen al voor het pand wil je hier naar binnen. Hele gave oude details, schilderijen en nog een oude schouw. Prachtig! 


Ik koos hier voor toast van bierbostel (volgens manlief erg voedzaam en rijk aan vezels) met feta, avocado en een tapenade van tomaat en gerookte amandelen. Wauw, wat een smaakbom. Ik kreeg hier direct inspiratie van om het thuis zelf een keer te maken en dan natuurlijk met jullie te delen. Echter bleek het niet 1 snee toast maar 2 te zijn.. Oeps. Dit kan ik natuurlijk never nooit op en dus was het tijd om mijn volgende schaamte te overwinnen: vragen om een doggybag. In het buitenland is het heel normaal maar hier in Nederland doen we het nog te weinig, zonde eigenlijk want anders wordt het sowieso weggegooid. En ook hier, bij Stadsbrouwerij Oudaen, was het geen enkel probleem. Het zat zelfs in een speciale zak met de complimenten van de chef, super leuk gedaan.


Als afsluiting van deze fijne 24 uur gingen we eerst nog even naar de AH To Go voordat we in de trein zouden stappen. Een flesje Ice Tea Green voor onderweg en een Hazelnoot & Spelt reep van Bolletje als middag tussendoortje. 


Het is zo ontzettend goed gegaan dat ik nu met een opgelucht gevoel alweer uitkijk naar onze volgende weekendtrip!