Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

#2 Restaurant review: 24 uur in Utrecht |
Deel 1

"Eten, drinken en slapen in Utrecht"

12 april 2019

Op dinsdag 9 april 2019 kwamen we rond 14:30u aan op Utrecht Centraal met de trein. In mijn handtas deze keer enkel een flesje drinken want ik had totaal geen zin om weer heel mijn tas vol te stouwen met eten. Dus we moesten het in de stad zelf gaan regelen, het liefst ook nog een beetje op uur en tijd. Nieuwe uitdaging haha!

Eerst even inchecken, we hadden het Exploris Hotel geboekt midden in het centrum van Utrecht. De foto’s waren veel belovend dus we waren erg benieuwd. De locatie is werkelijk top. Op nog geen 10 minuten lopen van het Centraal Station en meerdere restaurants en winkels direct voor de deur. Side note: dit zorgt er ‘s avonds wel voor dat het niet direct stil is op straat.
Je zou het hotel in eerste instantie misschien voorbij lopen want het valt nou niet echt op. Het is een smal pand met enkel op de ruit middels een raamsticker “Exploris Hotel” vermeldt. Je moet van het hotel zelf niet teveel verwachtingen hebben. Je komt binnen in een kleine hal met direct een trap naar boven en voor de raam een brede vensterbank met een computer wat de receptie is. De eerste indruk voor ons (lees; kritische gasten die zelf in de hotellerie werkzaam zijn) was even OH OH wat hebben we nu weer geboekt. Maar dit was niet helemaal terecht. Het personeel is erg vriendelijk, begeleid je naar de kamer en de foto’s zijn zeker niet gephotoshopt! De kamers zijn spiksplinternieuw en werkelijk prachtig. Alles wat je nodig hebt voor een korte city trip.


Nu snel de stad en de zon in. En zoals de lezers die zelf een maagverkleining hebben kunnen inschatten was het nu toch wel tijd voor een middag tussendoortje. Het liefst eiwitrijk natuurlijk. Mijn man had ondertussen al even op Google Maps gekeken wat voor soort restaurantjes er in de directe omgeving zaten en daartussen stond Yoghurt Barn. YES, goed idee schat! Yoghurt Barn is een hip tentje waar je zelf aan de balie je eigen yoghurt samenstelt.
Let op, neem géén frozen yoghurt waar hier is suiker aan toegevoegd. Voor mij werd het dus het kleinste schaaltje met magere yoghurt, verse banaan, vijgen, amandelen en als laatste een klein beetje honing. Ik kreeg het helaas niet helemaal op maar het was echt ontzettend lekker en het allerbelangrijkste ‘verantwoord’. Ik heb er geen moeite mee wanneer de mensen om mij heen wel lekker genieten van een ongezondere keuze dus manlief nam een groot schaaltje frozen yoghurt met Tony Chocolonely en Oreo.. verschil moet er zijn haha. Nadat ik de yoghurt heel even een kwartiertje heb laten zakken kunnen we onze weg weer vervolgen.


Slenteren door de winkelstraten en vervolgens bijna een half uur rondneuzen in de winkel Lush. Voor wie Lush niet kent, het is werkelijk fantastisch. Net een snoepwinkel, niet alleen letterlijk qua geuren maar ook figuurlijk want alles is zo kleurrijk en je wordt er direct vrolijk van. Bij Lush vind je alles op het gebied van verzorging. De meest hysterische bruisballen voor in bad, heerlijke maskertjes, bodylotions en ga zo nog maar even door. Iets wat ik sinds de operatie steeds meer leer is dat het belangrijk is om zo nu en dan tijd voor jezelf vrij te maken. Dit kan door af en toe NEE te zeggen tegen afspraken maar ook het nemen van een heerlijk bad met een gezichtsmasker kan voor mij zo’n ‘me-time’ momentje zijn. Dit winkelbezoekje eindigde dan ook met de aankoop van 2 verschillende bruisballen waar ik nu al naar uit kijk om ze uit te proberen.

Wat hadden wij een geluk met het weer zeg, de voorspellingen waren in eerste instantie helemaal niet zo positief maar de zon scheen volop. Daarom zijn we even lekker op een bankje in de zon gaan zitten, beetje mensen kijken. Mijn flesje drinken van gisteren was ondertussen natuurlijk al op dus wat een goed excuus om vervolgens ‘verplicht’ op een terrasje te gaan zitten. Proost!

 

 

To be continued
Lees verder in deel 2 van mijn 24 uur in Utrecht.